Sponsordag 2013 Op stap met de Meisjes van plezier!

De band heeft een aantal sponsoren, waar we niet zonder kunnen. En jaarlijks wordt deze bijzondere club in de watten met bijbehorend zonnetje gelegd/gezet! Of toch niet? Want…

De weersverwachtingen waren niet al te best voor de sponsordag, maar de goden zijn ons goed gezind. Het zonnetje schijnt en de paraplu ́s en poncho’s bleven in de bus. We hebben een mooie opkomst, en de bus is dan ook tot de laatste plek gevuld. In totaal met 23 personen op pad.

Als eerste brengen we een bezoekje aan Het Natuurlijk Huus net buiten Raalte. Een voorbeeld van wonen en werken op een natuurlijke manier. Agnes Heethaar heet ons welkom en verteld hoe haar droom en die van Harrie Kiekebosch wekelijkheid is geworden. Wat zij onder duurzaamheid verstaan zet de mensen aan het denken. Zo kan het dus ook! Of sterker nog: Zo moet het misschien wel in de nabije toekomst.

Ondertussen maakt Jos de soep warm.Aan het einde van de rondleiding komen de heerlijke broodjes van Marjan op tafel. Een glaasje erbij, nog een broodje, nog even naar het bijzondere toilet waar urine en ontlasting bij de bron worden gescheiden en dan snel door naar Zwolle. Hier worden we opgewacht door “De Meisjes van Plezier”, die ons Zwolle laten zien op een leuke verrassende manier.

We kunnen amuletten verdienen door opdrachten goed uit te voeren en vragen aan het einde van de rit goed te beantwoorden. Maar eerst een drankje en een lekker Zwollenaartje erbij…..in de zon, met uitzicht op de Fundatie met zijn bijzondere Wolk.

Dan naar de Zwolse Stadsbakker die onlangs een derde ster heeft verdient. En dat met een team van gemiddeld 21 jaar. De passie en gedrevenheid spat van eigenaar Arend Kisteman af en dat is prachtig om te zien. Uniekheid, da’s de kurk waarop het concept drijft.

Na wat geproefd te hebben gaat het richting de Sassenpoort, die speciaal voor ons is geopend vandaag. Hier zien we hoe de oude stadspoort tegenwoordig dienst doet als trouwlocatie. Het is een mooie klim over de smalle treden van de spiltrap tot boven in de toren. We zien hoe de fam. v. Ittersum hier gevangen heeft gezeten in een verrekt klein kamertje.

Van de Sassenpoort lopen we naar herenkapper Van der Worp in de Sassenstraat. Een mooi gerestaureerd pand waar we ontvangen worden door Ans & Gert.

Ans (Reinders) is een nicht van Ted en Han en van sponsor Vincent en trakteert ons op een Blauw Handje en op oude verhalen. En er is natuurlijk worst, want de familie Reinders, dat waren van oorsprong per slot van rekening allemaal slagers. Heerlijk….!!!

Van de Sassenstraat gaat het richting de stadsgracht op zoek naar de wijnproeverij. Nou, die is snel gevonden. Als er maar iets te eten of te drinken is, dan is dat geen probleem. Hier blijkt het nog best lastig om de drie verschillende wijntjes te herkennen. Maar dat zal Bernhard Klunder een zorg zijn…..pruum’nnn doar geat ‘t umme! Dan nog even een Zwols Balletje proeven en een kijkje nemen in de Broerenkerk, waar sinds kort de boekhandel van Waanders is gevestigd. Hoe oud en nieuw goed bij elkaar kunnen passen. Heel mooi gedaan en zeker een bezoekje waard.
We sluiten de stadswandeling af met een borrel bij het beugeltje, waar de uitslag van de quiz bekend gemaakt wordt.

En dan gaan we met zijn allen naar de Milligerplas waar een weerzien volgt met Harold en Ria Oostelaar in hun strandtent. Met een lekker buffetje en een paar laatste drankjes sluiten we de dag af.

Bedankt allemaal voor de gezelligheid en zet hem alvast in je agenda:

15 september 2014, want dan is er natuurlijk weer een nieuwe sponsordag!