De bus

Sinds jaar en dag beschikken we over een zwartgouden bus die ons het hele land doorcrost. Tot 2007 hadden we een zo’n “driekwart-bussie”, zo ééntje waarin directieleden van grote bedrijven worden vervoerd. Na jaren trouwe dienst trok hij het niet meer en moesten we eind 2007 op zoek naar een nieuwe en betaalbare bus. Na al wel tientallen bussen bekeken te hebben over heel Nederland kwam de buscommissie met een wel heel bijzondere VIP-Coach op de proppen, de oude bus van de Farm Frites wielrijdersploeg van Leontien van Moorsel. Een plaatje was het, stuk voor stuk waren we dolenthousiast over met name de binnenkant. Lederen fauteuils, een keuken, 4 tv’s, een WC, een aggregaat, een rondzit achterin. Het besluit was snel gemaakt.

Na veel las-, krab-, schuur-, stoffeerwerk en vele uren bloed, zweet en tranen werd de bus 30 november 2008 onder grootse belangstelling en luid applaus onthuld door de enige echte Sinterklaas. Apetrots waren we op dat ding. In 2009 echter kwamen we nog wat mankementen tegen, die wel bekend waren bij de aankoop. De bodemcarrosserie bleek echter toch zieker te zijn dan we dachten, roestrot genaamd. De leden van het busklusteam, onder leiding van opperchirurg Herman van de Weerd, stroopten de mouwen op en voor de 2e keer onderging de bus een ware metamorfose. De bodemcarrosserie werd voor een groot gedeelte vernieuwd, en de bus zag er, na behandeling weer uit alsof ie net uit de fabriek kwam. 17 april 2009 kwam het verlossende bericht van het APK keuringsstation “Jongens, de bus is weer goedgekeurd”.

Zonder bus is de band niet compleet, een optreden begint al op moment dat we instappen bij De Zwaan en is afgelopen op moment dat we daar ook weer uitstappen. Met onze 2 vaste chauffeurs Henk en Cor zijn we superblij met deze fantastische goudzwarte bolide!

Cor

Cor

Henk

Henk