Sponsordag 2014: Tandems, koeien en zandzuigers!

Zoals elk jaar was het ook nu weer in September raak, de Sponsordag. Een heerlijk dagje uit met ondernemers uit Raalte en omgeving die de band een warm hart toedragen.

Aan het weer lag het zeker niet, het zonnetje straalde er lustig op los. De opkomst was goed, met 26 mensen gingen we op pad. Klokslag 11 uur zaten we dan ook op de fietse, of eigenlijk de tandem. Getweeën gingen we op pad, met een tussenstop voor een behendigheidstest net buiten Raalte. Hilarische taferelen al om, slalom, wipje op en af. En de jury was unaniem, winnaar Hans Spikke en Cor Schrijver.

Na nog een klein half uurtje trappen kwamen we bij de zandput van de Reko. Een uitgebreide rondleiding werd gegeven door Vincent en het personeel. Zelfs een boottochtje richting de zandzuiger midden op de plas maakte onderdeel uit van de rondgang. Al met al een schitterende ervaring met één conclusie….Er zit meer achter zand dan dat we allemaal dachten.

Vervolgens van een goede lunch en een borrel genoten bij de boerderij van de Reko op steenworp afstand van de plas. Helaas te weinig tijd om een kaartje te leggen, maar och, dat mocht de pret niet drukken. Hier ook een rondgang gehad en uitleg gehad over het vleeskoeras Blonde d’aquitaine. Het klapstuk zat op het eind, de drie dekstieren. Arnold Schwarzenegger is er niks bij, wat een spierbundels!

De middag werd vervolg naar Ommen, op naar de koesafari. De wat, ja de koesafari. In het pittoreske Arriën, net buiten Ommen, bestieren René en Simone Jansen een prachtig landgoed waarop 120 runderen over een grote gebied hun ding kunnen doen. Simone heeft een aantal jaren geleden het lumineuze idee opgevat om met nostalgische tractor en huifkar over dit immense terrein te te tuffen en de mensen het koe-zijn te laten beleven. Een fantastische ervaring, en de manier hoe Simone het met veel passie en enthousiasme verteld was hilarisch. En onze basplayer Herman was helemaal in zijn sas, die mocht bij haar op het trekkertje zitten. Al met al een fantastisch natuurlijk uitje aan de oevers van de rivier de Vecht.

Na een uitgebreid afscheid van Simone togen we naar Ommen city alwaar we van een lekker drankje en hapje hebben genoten bij Brasserie Tante Pos. De gezelligheid straalde er af en weer werd de verwachtte eindtijd ver overschreden.

Morgen is er ook beeld bij deze Sponsordag te bewonderen!